top of page

Programjainkhoz, támogató munkánkhoz helyet keresünk 

 

Ahhoz, hogy Dunakeszin vagy Gödön elindíthassunk az Anyaközpontot, helyet kell találnunk. Mivel tevékenységünk önkéntes, tartós bevételre nem tudunk számítani, így olyan helyre van szükségünk, melynek nincs, vagy minimális a bérleti díja. 


Hogyan lehetséges ez?

 

Több olyan civil szervezetről tudunk, akik magánszemélyek használaton kívüli ingatlanjaiban találtak otthonra. Ehhez az kell, hogy az ingazlantulajdonos szimpatizáljon a törekvéseinkkel, odaadja nekünk használatra a házát.

Mit kínálunk cserébe az ingatlan tulajdonosának?

 

Fizetjük a rezsiköltségeket, megóvjuk az ingatlan állapotát, a házat karban tartjuk, a kertet gondozzuk, nem hagyjuk, hogy lepusztuljon, ahogy üresen állva tenné.

 

Ha régóta üresen álló ingatlanod van, ami lehet akár eladó is és azt felajánlanád nekünk használattra, akár rövidebb időre is... vagy tudsz valakit, aki rendelkezik hasonlóval, kérlek, kérdezz rá, nem érdekli-e egy ilyen lehetőség.

Fontos, hogy házra lenne szükségünk, kerttel, hogy a gyerekek jó idő esetén akár kint is játszhassanak. Jó lenne, ha lenne benne konyha és egy tágas, klubhelyiségnek alkalmas szoba. (Ha bárki kert nélküli lakást, bármit tudna ajánlani, hajrá, a fenti egy erős sóhajlista csupán.)

 

Minden segítséget, támogatást, ötletet, javaslatot nagyon várunk és hálásak vagyunk érte.

 

Már csak ez az egy lépés hiányzik, hogy Dunakeszin vagy Gödön is létrejöhessen egy színvonalas, anyák igényeire reagáló, támogató közösségi tér.

 

 

 

Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete

 

Amennyiben sikerülne egy ilyen helyet találnunk, akkor szeretnénk abban a dunakeszi NOE-val osztozni. Jelenleg ők is helyet keresnek programjaiknak, melyek messze meghaladnak minden elvárható színvonalat mind szervezésben, mind tematikában.

Az ő egyesületük szervezi a Dunakeszi gyümölcskört, mely rengeteg családot segít ingyen gyümölcshöz, lekvárhoz jutni. Folyamatosan tartanak termelői vásárokat, ruhacsere akciókat, élelmiszeradományok kiosztását, ezen felül rengeteg családbarát szabadidős programot szerveznek, kirándulásokat, táborokat. Korábbi kertesházukban gyakoriak voltak a közösségépítő klubdélelőttök, angol beszélgetőkör, torna vagy közös társasjátékozás, népdalolás. Ők adtak teret az ételcsere alkalmaknak is.

Környezeti igényük hasonló, fontos számukra egy klub, ahol felnőttek és gyerekek egyaránt jól érezhetik magukat, egy játéksarok a gyerekeknek, egy kert a szaladgáláshoz és egy zárható raktár.

bottom of page