top of page

Szakértői segítség az Anyaközpontban

Ugyan még nem működik hivatalosan a központ, ám felkeresésünkre több szakértő is szívesen adta a nevét a kezdeményezéshez. Jelezve ezzel, hogy megnyitás után szívesen állnak majd tudásukkal az anyukák rendelkezésére.

Portik-Bakai Melinda - pszichológus

 

Amikor a nők összegyűlnek... ott sok minden beindulhat.

Mivel emberek vagyunk, gyakran a nehézségek

kerülnek előtérbe, gyakran férj / élettárs szempontból is.

Számomra különlegesen is fontos, hogy ha egyszer

elköteleződünk egymás mellett, akkor mindig azt tartsam

szem előtt, hogy hogyan tudom a másikat jól szeretni,

én mit tudok tenni a kapcsolatért, hogyan újítsuk meg / 

tartsuk ébren a szerelmet, ami egyszer megvolt.

Jelige: Kapcsolatfitnesz

Tokodi Veronika - szoptatási tanácsadó

 

Kislánykorom óta úgy gondolok a szoptatásra, mint biológiai normára. Manapság sajnos megnehezíti az anyák dolgát a sok kéretlen tanács, a magukat kompetensnek érző emberek, áltudományos könyvek, "módszerek", irányzatok mind arra buzdítanak; ne hallgass a belső hangra, nyomd el az ösztöneidet. Abban tudok segíteni, hogy "visszahangoljalak" az üzleti érdekektől mentes, tiszta, belső hangodra.

 

www.lll.hu/riportok/Tokodi_Veronika

Kovács Andrea - hordozási tanácsadó

A hordozási tanácsadó szakma csínját-bínját a hordozo.hu-nál tanultam ki, azóta segítek a családoknak, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő hordozóeszközt, valamint hordozási módot. Tanácsadás és oktatás mellett a Dunakanyar Babahordozó Klub szervezésével is foglalkozom, mert szeretném, hogy minél több édesanya, édesapa, nagyszülő és kisbaba részesülhessen a hordozás csodájában.

 

hordozvakerekavilag.com

Albert Orsolya - szappankészítés

 

A szappan és krémkészítés csínját bínját autodidakta módon sajátítottam el. Sok kísérletezés és tapasztalás áll mögöttem és mostanra már nagyon sok elégedett ismerős akinek sikerült egészségesebbé tenni a mindennapjait. Lassan 3 éve készítem a családom részére a szappanokat, kozmetikumokat. A lehetőségeimhez mérten amennyire csak lehet vegyszermentes háztartást vezetek. Jó érzés, hogy lányomnak és a hamarosan megszületendő gyermekemnek már ez lesz a TERMÉSZETES út, a szó minden értelmében.

 

facebook.com/natur.vilag

Markó Juci - babavarrás, nemezelés
 

Háromgyermekes anyuka vagyok, Boróka és Bodza és Bors a három csudahelyes manócskám :-). A lányok születése előtt sokat kézműveskedtem. Rendezvényeken játszottam gyerekekkel, agyagoztam a munkahelyemen. Most leginkább waldorf babákat, manókat varrok, nemezelek, horgolok... magam, a családom és újra mások kedvére is...

 

markojuci.blogspot.hu

Gál Izóra - agrármérnök (önellátás, városi gazdálkodás)
 

Születésem óta Dunakeszin élek. 1999-ben végeztem Gödöllőn agrármérnökként. Ennél is korábbról ered a vegyszermentes, természetközeli gazdálkodáshoz való vonzódásom, így mindig igyekeztem ebben az irányban bővíteni a tudásomat. A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán dolgozom, az Ökológiai Gazdálkodás Tanszéken. Később, két lányom megszületése után kezdett el foglalkoztatni az önellátás, a városi gazdálkodás problémaköre, annak lehetőségei. Szívesen beszélgetek és osztok meg tapasztalatokat vagy kipróbálható ötleteket ezekben a témákban. 

Györki-Iványi Zsófi - egszséges életmód

 

 

Elsősorban egészséges életmód témában tudok segíteni azoknak, akik még kevésbé jártasak ezen a területen, vagy nem ismerik jól a helyi lehetőségeket, vegyszermentes élelmiszerek lelőhelyeit, beszerzési forrásokat.
Évek óta foglalkozom a öko háztartás, hulladékcsökkentés kérdéseivel, energiatakarékossági megoldásokkal, házi élelmiszerek készítésével, vegyszermentes tartósítással, kertészkedéssel... Keresem és meg is találom a sokszor drágább "bio" alternatíváit, így megfizethető és fenntartható háztartást vezetek. Ezeket a tapasztalataimat szívesen osztom meg.

 

Végzettségem szerint szobrász vagyok, az ELTÉn tanultam művészettörténetet és Gödöllőn ökogazdálkodási szakértő lettem. Itthon anyuka vagyok, kisfiammal nonstop együtt vagyunk. lányom Waldorf oviba jár, szorgalmasan olvasom a szakirodalmat, egyre többet látok meg az összefüggésekből és örömmel élem meg, hogy ez a mi utunk.

 

Blogom: zoldanya.blogspot.hu/
 

Kovács Zsuzsa - Bach-virágterápia tanácsadó, numerológus 

 

Hét éve élek Dunakeszin a családommal, két fiam és egy kislányom van. Szakmai gyakorlatot multinacionális környezetben szereztem, HR-esként szakterületem a toborzás- kiválasztás. Az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kapott életemben az önismereti tanácsadás, aminek kitűnő eszközei a gyógyító virágeszenciák energiájával dolgozó Bach-virágterápia, valamint a számmisztika. 

Szeretnék minél több embernek segíteni, hogy testi- lelki- szellemi egyensúlya visszaszerzése által harmóniába kerüljön önmagával, és környezetével. Különös tekintettel szeretnék segíteni azoknak az anyukáknak, akik esetenként bizonytalanok, vagy félelmekkel küzdenek, talán olykor a kétségbeesés 

határán állnak, hogy jól teszik-e a dolgukat. Mert van megoldás. 

Az önismereti út néhol göröngyös, olykor előre nem látható akadályokba ütközöl, de ha elindulsz rajta, megláthatod valódi Önmagad.

 

www.tukor-kepek.hu

Pusztai Péter - állattartás

 

Gödöllőn végeztem 1992-ben, állattenyésztés szakon. Végzés után a mai nevén Budapesti Corvinus Egyetemen kezdtem el dolgozni, ahol ökológiai gazdálkodást és ezen belül többek között állattenyésztést is tanítok. Közben néhány évig nemzetközi ökoellenőr is voltam. A természet és a gazdálkodás összhangja érdekel elsősorban, ezen belül a természetes állattartás és ennek lehetőségei, kockázatai. Jelenleg is ilyen projekten dolgozom az oktatás mellett. Szívesen beszélgetek kertvárosi állattartásról, annak lehetőségeiről. 

Kiss-Németh Anita - dúla

 

Három csodás fiúcska tett azzá, aki most vagyok. A várandósság, a szülés, a születés csodája mindig is érdekelt. Megtapasztaltam a saját szüléseim alatt jót, rosszat, erőt, támaszt és azt, hogy mennyire tudja egy nőt a saját szülésélménye megingatni vagy megerősíteni az anyaságában, nőiességében és önbecsülésében. Átéltem a traumát és a katartikus felszabadító pillanatokat is. Ezért döntöttem úgy, hogy dúlaként segíteni szeretnék, hogy a hozzám forduló kismamák a legjobbat kapják. Vállalok tanácsadást, szülésfelkészítést, szüléskísérést, Vácon és Dunakeszin majd az anyaközpontban szülésfelkészítő klubot is. Hiszem, hogy a jó szüléshez a felkészülésen át vezet az út, ezért a felkészüléstől a vajúdáson és aranyórán át a gyermekágy végéig támogatom a családot. A célom, hogy a nők szülés után azonnal, és 20 év múlva is azt érezzék: „Én szültem! Tudok szülni! Bármikor újraszülném! ”

 

Gál Nóra - gyógypedagógus
 

Értelmileg akadályozottak pedagógiája és logopédia szakon végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, jelenleg a II. kerületi szakszolgálatban dolgozom korai fejlesztőként, főként beszédindító terápiákat tartok, de emellett a gyógypedagógus mesterképzés keretein belül az autizmus a fő kutatási területem. Amennyiben kérdésed van a gyermeki fejlődésmenettel kapcsolatban írj bátran.

bottom of page